Blogs » Sports » eller levde med demens efter

eller levde med demens efter


 • fotbollströjor

  eller levde med demens efter  Den tidigare Manchester United och  Köpa Fotbollströjor, Fotbollströjor Barn

  den tidigare manchester billiga fotbollströjor online returnerar för boxing


  Familjen Nobby Stiles 'säger att de har fått höra att hans hjärna skadades allvarligt av upprepad rubrik på bollen.

  Den tidigare Manchester United och England-spelaren dog 78 år i oktober efter att ha lidit av demens i många år, och hans familj berättade för Daily Mail att de fick diagnosen efter att ha donerat hans hjärna till Dr Willie Stewarts FIELD-studie.

  Studien tittar på den möjliga kopplingen mellan demens och en karriär inom professionell fotboll köpa fotbollströjor. Det konstaterades i oktober 2019 att fotbollsspelare var tre och en halv gånger mer benägna att dö av neurodegenerativ sjukdom än åldersmatchade medlemmar av befolkningen.

  Debatten om demens i fotboll utlöstes inte bara av Stiles ”död utan också av Jack Charlton, som dog med demens i juli, och Charltons bror Sir Bobby, vars demensdiagnos bekräftades förra månaden.

  Det betydde att fem i laget som startade 1966-VM-finalns segern över Västtyskland antingen hade dött av eller levde med demens efter Ray Wilsons och Martin Peters död under 2018 respektive 2019 fotbollströjor barn.

  Advokater är i ett tidigt skede av att förbereda åtgärder som involverar familjer av tidigare spelare som lever med tillståndet, medan fotbollsförbundets verkställande direktör Mark Bullingham bekräftade förra veckan att hans organisation träffade representanter från EFL och Premier League för att fastställa villkoren för en diskussion kring kurs i utbildning på professionell nivå.

  Tidigare Manchester United-framåt Denis Law erkände att han undvek att slå bollen i träning på grund av oro över dess effekt .

  Ett antal tidigare spelare, inklusive före detta England-anfallaren Gary Lineker, har krävt ett fullständigt förbud mot att gå i träning.

  I februari utfärdade FA vägledning till tränare som rådde dem att det inte borde finnas någon kurs i utbildning under grundfasen, bland grundskolebarn.

  £ 1 000 000 returnerar för Boxing Day. Ange dina förutsägelser gratis så kan du bli miljonär!